tiistai 29. marraskuuta 2011

Takkojen kuoret paikallaan!

Takka-asentajat saivat takkojen kuoret valmiiksi. Spartherm-merkkisten kiertoilmatakkojemme kuoret tehtiin Silca-levyistä. Kyseessä on asentajien mukaan palamaton, eristävä ja täysin elämätön materiaali.

Yläkerran takasta tuli tällainen:
Takan toiselle sivulle varattiin paikka polttopuille:


Alla olevassa kuvassa näkyvä reikä on ilmanottoaukko. Takan lämmittämä ilma poistuu takan päältä kahdesta vastaavasta aukosta. Täytyy kehittää tuohon joku hylly, jotta puut eivät tuki ilmankiertoa.


Alakerran takasta tuli tällainen:Takan vasemmalla puolella näkyvä kapea aukko tullaan tukkimaan toiselta puolelta (takalle varattu reikä seinässä oli aika reilun kokoinen...):


Alakerran takan ilmankierto on toteutettu siten että lämmitetty ilma nousee takan yläreunaan jätetystä raosta ja tuloilma tulee kodinhoitohuoneen puolelta. Näin "julkisivun puolelle" ei jää näkyviin rumia ritilöitä. Yläreunan aukkoon teetän jonkinlaisen rei'itetyn levyn suojaksi:Kodinhoitohuoneen puolelle tulee kapea hyllykkö ilmanottoaukon päälle. Hyllyyn voi vaikka laittaa pesuaineet jemmaan. Tuohon oikealle jäävään tyhjään tilaan tulee nimittäin pesutorni ja syvempi kaappi pyykkejä jne varten.

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää. Takkojen paikkoja on selvästi mietitty, sen verran fiksuilta noi ilmankierrot yms. vaikuttavat.

    VastaaPoista