perjantai 18. marraskuuta 2011

Sisätyöt etenee

Taloon tuli mukavan lämmin kun lattialämmitys saatiin käyttöön. Harmi vaan että lämpökaivoa ei ole vielä porattu ja vesi lämpenee tällä hetkellä sähkövastuksilla. Kaivon piti tulla tällä viikolla, mutta porausfirmalla laahaa aikataulut noin viikon jäljessä, eli poraamaan päästään vasta ensi viikon loppupuolella.

Sisätasoiteporukka on päässyt hyvään vauhtiin ja yläkerran seinät on melkein jo kokonaan tasoiteltu vähintään kertaalleen läpi. Tasoitetöiden alettua sisäilmasto muuttui äkkiä subtrooppiseksi ja kosteutta torjumaan asennettiin tällainen puhallin liesituulettimen poistokanavaan:

Enään ei mene rillit huuruun kun tuo puskee toistasataa kuutiota ilmaa pihalle tunnissa.


Yläkerran katon levyttäminen on edistynyt tällä viikolla mukavaa tahtia:
Kattoon johdotettiin ja rei'itettiin paikat led-spoteille:

Alakertaan on viritelty alaslaskuja ja asennettu videotykille laatikko kattoon:

Laatikon takana sattui olemaan tuloilmakanava jonka hyödynsimme tekemällä siitä pienen putken laatikon sisälle. Pienin ns. "oikea" ilmastointiputki olisi ollut ilmastointimiehemme mukaan liian suuri, joten virittelimme sen HDMI-piuhalle tarkoitetusta putkesta jonka halkaisija on noin 3,5cm.

Laatikon takaseinästä tulee läpi myös läjä putkia joihin vedetään HDMI:n lisäksi trigger-kaapeli valkokankaalle, ethernet ja sähköt:


Toinen pää HDMI-kaapelista päätyy seinään upotettavalle laitehyllylle, josta lähtee putket katon kautta mm. takakaiuttimille ja saunaan asennettaville kaiuttimille:


Ensi viikolla onkin sitten ohjelmassa maakaivon porauksen lisäksi takkojen asennusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti