torstai 26. tammikuuta 2012

Hommat etenee sisällä ja vaihteeksi myös ulkona

Viime viikolla saimme sähkärin kanssa ledinauhan himmenninsetin testattua ja totesimme sen toimivaksi systeemiksi:


Led-nauha on siis kytketty tällaisen himmentimen välityksellä muuntajaan. Muuntajan virtaa ja himmentimen tehoa ohjataan Jussi-sarjan 1-10V kytkimellä. Yhden Jussin perään voi ketjuttaa useamman himmentimen, jolloin saamme koko olohuoneen ympäri kulkevan lediketjun himmennettyä yhdellä kytkimellä.

Tässä vielä video jossa näkyy koko setti toiminnassa (taustaäänet eivät liity nauhan himmentämiseen):


Saunassa on melkein kaikki paneelit paikoillaan ja lattia saumausta vaille laatoitettu, alla pari kuvaa työvaiheista:


Myös pesuhuoneen puoli on edistynyt kiitettävästi:
Myös yläkerran WC:n suihkukopin sivuseinille on asennettu laatat:


Kodinhoitohuoneeseen valettiin "kakut" tulevien kalusteiden alle, näin kalusteiden sokkelit voi vetää umpeen ja on yksi paikka vähemmän keräämässä pölyä...
Yläkerrassa tasoitetyöt on jälleen nytkähtäneet hiemaan eteenpäin ja tällä tietoa ensiviikkoon mennessä katot olisi maalattu ja seinät olisivat viimeistä maalikerrosta vaille valmiit. Sen jälkeen pääsemmekin roudaamaan kaikki kamat alakerrasta yläkertaan ja tasoiteporukka saa jatkaa hommiaan siellä.


Ulkopuolella on aloitettu katoksen alaslaskun rakentaminen. Katokseen päätettiin tehdä alaslasku sen jälkeen kun rakennustarkastaja huomautti että katossa käytetty lauta oli palosuojauksen kannalta liian ohutta ja vaati että pintaan asennetaan kipsilevyt, jolloin palosuojaus olisi asianmukainen. 
Liian ohut lauta johtui rakennesuunnittelijan piirtämistä kuvista joihin oli lipsahtanut 32mm tilalle 23mm. Tuollainen moka olisi varmasti muuten osunut timpureiden silmiin, ellei kaikkialla muualla katossa olisi käytetty nimenomaan tuota 23mm lautaa! Hieman harmitti, mutta saammepahan hieman ylimääräistä säilytystilaa katoksen ullakolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti