torstai 22. joulukuuta 2011

Valoja

Takka/kotiteatterihuoneen levytykset on melkein valmiit, enään uupuu syvennyksestä 5cm koolaukset ja niiden päälle ruuvattava havuvaneri ja kipsilevy. Vaneri kipsilevyn alla tulee mahdollistamaan television kiinnittämisen mihin kohtaan tahansa seinässä ja koolauksen välissä voi ujuttaa tv:n johdot alapuolelle tulevaan laitekaappiin.Olohuoneessa valohylly on miltei valmis, enään uupuu seinän yläosasta kipsilevyt joiden on tarkoitus piilottaa kulmaraudat taakseen.
Hylly on tehty sen takia niin tukevaksi että siihen on tarkoitus kiinnittää verhokiskot. Tässä vielä periaatekuva hyllyn rakenteesta:


Hyllyille tullaan asentamaan tällaista led-nauhaa:


Himmennettävässä nauhassa on tehoa 14,4W/m, värilämpötila on noin 4000K ja sen värintoistoindeksi on yli 80. Samaa nauhaa tullaan käyttämään myös keittiössä kaappien alla/päällä ja takkahuoneen valokuiluissa.


Tilasimme myös läjän led-spotteja, joita on tarkoitus käyttää mm. eteisessä, olohuoneessa ja alakerran käytävällä:


Lamput on toteutettu Creen ledeillä ja niissä on tehoa 3x2W. Myös näiden värilämpötila on noin 4000K ja värintoistoindeksi, eli CRI on yli 80.


Nauhat ja spotit toimivat 12V jännitteellä, joten tilasimme niitä varten läjän tällaisia rautasydänmuuntajia:


Keittiön kattoon tilasimme yhden 30x120cm kokoisen led-paneelin, jonka teho on noin 55W. (Pahoittelut huonolaatuisista kuvista)Paneeli on noin 1,5 cm paksu ja muuntajan voi irroittaa jolloin sen voi vaikka ruuvata suoraan kattoon kiinni. Mukana tuli myös infrapunavastaanotin ja kaukosäädin jolla paneelia voi halutessaan himmentää. Ja myös tämän lampun värilämpötila on 4000K ja CRI yli 80.


Ja seuraavassa kuvassa on vielä pieni vinkki välipäivien ohjelmasta:


Kyseessä ei siis ole, ehkä hieman harmittavasti, vironreissun viinituliaiset vaan suurinpiirtein tismalleen automme taka-akselin kantokyvyn rajalle lastattu määrä kosteiden tilojen lattialaattoja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti