keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ikäviä uutisia

Visiona alusta asti on ollut betonielementtitalon rakentaminen. Ei siis mitään palikkataloa vaan ihan suurelementeistä tehty talo.

Syitä on monia, mutta päälimmäisenä tulee mieleen rakentamisen nopeus, valmiit putkitukset sähköille jne (ei roilottamista), lämpötilaerojen tasaantuminen suuren massan ansiosta (viileä kesällä, lämmin talvella), valmis ulkopinta (ei tarvetta kalliille rappaukselle) jne...

Tänään sitten törmäsin töissä pari päivää vanhan kauppalehden kansijuttuun:


(Koko jutun voi lukea esim YBT:n sivuilla, josta se löytyy PDF-muodossa: http://www.ybt.fi/uutinen.php?nro=61 )

Arkkitehtimmekin oli ilmeisesti lukenut saman jutun, koska hän soitti minulle aiemmin päivällä ja kyseli millaiselle materiaalille hän piirtää rakennuslupakuvat jos vaikka elementtejä ei kohta saakkaan pientalon rakentamiseen.

Laitoinkin hetimiten yli kymmenen kyselyä erilaisiin betonielementtejä valmistaviin firmoihin ympäri suomea, millainen on saatavuus ensi keväänä? Joko myydään eioota?

Listan betonituotteita valmistavista yrityksistä kaivoin täältä: http://www.betoni.com/betonikirja/

Toivon mukaan tästä ei ole muuta haittaa kuin korkeintaan aikataulun venyminen, mutta täytyy kenties pitää mieli avoinna muillekin materiaaleille...

2 kommenttia:

  1. kuhan et mitään savimajaa (siporex) rupee rakentaan...
    t:ande

    VastaaPoista
  2. Juuh, eka kommentti arkkitehdille materiaalivalinnoista oli että siporexista taloa ei tehdä. Arkkitehti vastasi vaan että "hyvä niin"... :)

    VastaaPoista