perjantai 1. heinäkuuta 2011

Huh hellettä

Helteisestä kelistä huolimatta suurimmat vaikeudet on nyt voitettu ja yläkerran lattiavalu saatiin tehtyä aamulla.

Onnistuin puljailemaan aikataulut sellaiseen jamaan, että tämän hetkisen todo-listan loppupään juttujen ajat eivät muuttuneet. Esimerkiksi ikkunatoimitusta ei tarvinnut siirtää, vaan onnistuimme järjestelemään hommat sellaiseen järjestykseen, että Lammin toimitusvaikeuksista ei ollut haittaa.

Kiviä odotellessamme saimme siis tehtyä lattiavalun yläkertaan, joka oli alunperin tarkoitus tehdä vasta myöhemmin. Lattiavalua valmistellessamme muurasimme piipun alakerrasta yläkertaan, jota tehdessä tuli ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) "oho"-tilanne. Meni nimittäin sentit ja millit sekaisin piipun liitoskorkeuden kanssa... 145cm olikin muuttunut vahingossa 145mm. Onneksi huomasimme mokan vielä samana päivänä kun piippu oli muurattu ja purkaminen onnistui yksinkertaisesti nostelemalla kivet alas ja pyyhkimällä laastit niistä.

Tässä pari kuvaa Schiedelin Rondo Plus Tupla piipusta:Lattiavalutkin onnistui hyvin, vaikka olikin pieni pelko ukonilmasta. Sitä ei onneksi tullut, vaan aamulla valettu lattia on nyt sen verran kova, että sen pitäisi kestää jo vesipisarat. Itseasiassa nyt kun se on tarpeeksi jähmettynyt, en pistäisi yhtään pahakseni jos tulisi kunnon sateet... Eipähän tarvitsisi mennä letkulla kastelemaan sitä valua tuonne helteeseen. ;)

Tässä pari kuvaa valmiista lattiavalusta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti