maanantai 16. toukokuuta 2011

Lattiat valettu, kellari asennettu ja alakerran seinät lähestyvät ontelotasoa

Ensinnäkin: Hyvä Suomi!

Sitten takaisin rakentamiseen... Eli lattiat on nyt valettu. Tässä pari kuvaa jotka on otettu heti valun jälkeen:
Seuraavaksi oli ohjelmassa sivutäytöt, jotta saisimme yläpihan puolelle tilaa nosturille jolla kellari siirrettäisiin paikalleen:Maanpaineseinät vesieristettiin bitumikermillä jonka päälle laitettiin suojaksi routalevyä:Vedimme teknisestä tilasta varaukset maalämmölle viemäriputkien muodossa:


Täyttöjen jälkeen saimme nosturin sopivalle paikalle ja pääsimme vihdoin asentamaan maakellarin paikalleen. Kellari tuli kahdessa osassa joista isompi painoi noin viisi tonnia!Loppuviikosta kivien latominen jatkui ja suurin osa seinistä on nyt seuraavalla juotostasolla, eli ontelolaattatasolla. Tässä pari kuvaa perjantailta:2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Montako miestä teillä on ollut runkoa pystyttämässä? oletteko nostaneet kivet nosturilla sisäpuolelle vai miten? Lattiavalun tekeminen ennen ontelolaattoja kuulostaa ja näyttää myös järkevältä, miten tähän päädyitte? Nimenomaanko helppouden vuoksi? Miettitiin juuri että jos mekin etenisimme näin saisimme portaatkin heti paikoilleen. Tässäpä taas pohdittavaa... Rakennusiloa!

  VastaaPoista
 2. Terve,

  3-4 miestä on ollut taloa pystyttämässä. Kiviä ollaan nosteltu sisälle aina sen verran kun on kulloinkin pystynyt, eli ihan kaikki ei sinne ole mahtunut. Eikä lattiakaan tietty ihan mitä tahansa kanna.

  Tonttimme on sen verran mäkinen että Lammin autot ovat tyhjentäneet kuormansa tien laitaan josta ne kivet on sitten seuraavana päivänä nosteltu nosturilla talon sisään/vierelle.

  Teimme tosiaan ensimmäisen seinävalun (n. 1,5m seinän noston) jälkeen sisätäytöt ja lattiavalun. Helpottaa kummasti työmiesten toimintaa kun ei tarvitse nostella kiviä kauhean korkealle.

  Elementtiportaat on tarkoitus asentaa kuluvan viikon perjantaina samaan aikaan ontelolaattojen kanssa. Näin saamme ne heti käyttöön eikä mitään tilapäisiä portaita tarvitse rakennella.

  VastaaPoista