tiistai 14. syyskuuta 2010

Luiskaamista ja kaapeleita

Meni pieneksi väännöksi kunnan kanssa tonttimme vaatima luiskaaminen. Olivat yllättäen keksineet vetää viereisen tontin poikki vesijohdon, kaksi metriä rajasta. Putken takia alkoivat toppuuttelemaan luiskaamisaikeitamme, pelkäsivät että putki jää liian syvälle maan sisään jos nostamme pintaa luiskillamme...

Tuossa alla olevassa kuvassa näkyy keltaisella vesijohdon reitti ja kuinka suunnittelemamme luiskat sijoittuvat sen päälle:


Kävin tänään kunnan puutarhurin kanssa ihmettelemässä luiskan sijoittumista maastoon tuon puistoalueen puolelta ja totesimme että puita ei sen takia tarvitse kaataa. Kuulemma luiskan maisemoiminen jää minun vastuulleni, eli siihen täytyy kylvää nurmikkoa tai istuttaa pensaita.

Puutarhuri sanoi että antaa luiskaamisesta lausunnon tekniselle johtajalle, joka sitten linjaa saammeko edetä suunnitelman mukaan vai emme.

Samalla reissulla tontille törmäsin porukkaan joka veti kaapeleita tonteille. Kyselin että ovatko sähköjä vetämässä ja sain vastaukseksi että "juu, ja kuitua"!

Mainio juttu että Elisa on päättänyt toteuttaa talokaapelimme kuidulla eikä vanhentuneella kuparitekniikalla! Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että voimme tilata taloomme "satamegaisen" internetyhteyden, joka maksaa ainostaan 42,90 €/kk! :)


Saman kuidun välityksellä kulkee tarvittaessa myös mm. kaapelitv!

Täällä lisätietoa Elisan talokaapelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti