perjantai 27. elokuuta 2010

Rakennuslupahakemus jätetty

Tänään arkkitehtimme kiikutti rakennuslupahakemuksen liitteineen kuntaan! :)

Saapa nähdä minkälainen päätös sieltä tulee, nimittäin tuo aiemmassa kirjoituksessa mainitsemani luiskaaminen jäi vielä hieman ristiriitaisten kommenttien varaan kunnan puolelta. Täytyy käydä maanantaina tiukkaamasta suoraa vastausta siihen mitä sen kanssa tehdään, kuka sen työn tekee, milloin se tehdään jne...

Mutta nyt kuitenkin viikonlopun viettoon.

perjantai 20. elokuuta 2010

Haasteellinen maasto

Tonttimme pinnanmuotojen suunnittelun vaativuuden takia päätimme tilata pintatasaussuunnitelman maaperätutkimuksemme suorittaneelta firmalta. Näin saamme taatusti oikean malliset kallistukset sopiviin suuntiin eikä sadevedet päädy vääriin paikkoihin.

Tällaisen kuvan he arpoivat kasaan yhteistyössä arkkitehtimme kanssa:


Tuota kuvaa olisi tarkoitus mennä maanantaina esittelemään kunnanvirastoon, koska tontin pohjoispään kaadot on tarkoitus tehdä kunnan maille. (Pohjoisrajalla on kunnan vielä myymätön tontti ja itärajalla kunnan metsää.)

Kävin kunnantalolla juttelemassa aiheesta ensimmäisen kerran jo keväällä, jolloin tien lopullinen korko paljastui. Silloin he lupasivat hieroa yhteistyökuviota noiden kaatojen kanssa, koska tuota pohjoispuolen tonttia joudutaan joka tapauksessa täyttämään/luiskaamaan samaan tapaan kuin meidän tonttia jotta sinne pääsee ajamaan autolla.

Seuraavaksi täytyykin alkaa laskeskelemaan paljonko ja minkälaista maata tuonne tontille täytyy ajaa tässä syksyn aikana. Täytyy kunnantalolta kysellä josko heillä olisi intressejä tehdä samaan aikaan nuo täytöt heidän tontilleen, koska nuo kaadot itsessään syövät jo aika paljon maata. Kenties niin että kunta hoitaa noiden ajoluiskien urakoinnin ja laskuttavat minulta puolet kustannuksista.

Alustavat pääpiirustukset

Ensi viikolla olisi tarkoitus laittaa rakennuslupa vetämään.

Tässä muutama alustava kuva rakennuslupahakemuksen liitteeksi menevistä pääpiirrustuksista:

Asemapiirros:
Julkisivu länteen:
Julkisivu itään:
Julkisivu etelään:
Julkisivu pohjoiseen:
Pohjapiirros 1.krs:
Pohjapiirros kellari:

perjantai 6. elokuuta 2010

Tarjouksia betonielementeistä

Kesälomat alkaa olla lusittu myös betonitehtaiden myyntipuolella ja elementtitarjouksia alkaa tippumaan sähköpostiin.

Kolmesta tähän mennessä tulleesta tarjouksesta kaksi ensimmäistä olivat meidän seinäneliöillä luokkaa "yli satatonnia", joka ei oikein budjettiimme sovi ja niistä sai vähän sellaisen kuvan että pientalorakentaminen ei hirveästi kiinnosta.

Kahden ensimmäisen tarjouksen perusteella ehdimme jo sopimaan arkkitehtimme kanssa että hän alkaa muokkaamaan pohjaa Lammin valuharkkoihin soveltuvaksi, joka on siis toissijainen runkomateriaalivaihtoehtomme.

Tänään kuitenkin postilaatikkooni tipahti alustava tarjous eräältä betonielementtivalmistajalta, joka on markkinoinut avoimesti elementtejään pientalorakentamiseen mm. tämän vuoden asuntomessuilla.

Ja tarjous on sen mukainen, nimittäin noin puolet siitä mitä edellä mainitut kaksi muuta firmaa tarjosivat! Hinta on sillä tasolla että Lammilla tulee olemaan tiukat paikat päästä samoihin lukuihin, koska harkkovaihtoehtoon täytyy laskea myös tasoitus- ja rappauskustannukset päälle.

Mainio juttu sinänsä, koska tässä alkoi mennä jo usko siihen että noita elementtejä saisi järkihintaan nyt kun kerrostalojen ja muiden isompien projektien työmaat on taantuman jälkeen käynnistyneet uudelleen.